Pyeongchang 2018 Mästare Genom Atletisk Representation

Författare: | Senast Uppdaterad:

Vinter-OS-tävlingen som ägde rum i PyeongChang i Sydkorea varade i 19-dagar. Baserat på antalet medaljer vunna var det vinnande laget Norge. Norge skötte 39-medaljer under OS. Kommande i andra var Tyskland med 31-medaljer, och det kanadensiska laget bekämpade den tredje positionen. Kanada vann 29-medaljer under den globala händelsen som lockade mer än 3,500-deltagare. Dessutom var över 80-länder representerade under Sydkoreas OS 2018. När det gäller deltagande var de länder som hade det högsta antalet atletisk representation var USA (241-personer), Kanada (225-personer) och Tyskland (153-deltagare). Tvärtom hade Liechtenstein minst antal representanter med endast tre konkurrenter. Trots detta vann laget av tre en medalj.

Pyeongchang 2018 Champions av Athletic Representation

Under de tidigare vinter OS som hölls i 2014 var Norge tredje i att ha vunnit 26-medaljer. I år lade de 13 medaljer till att bli först i den globala konkurrensen. Speciellt Norges atletiska lag vann 14 guldmedaljer, 14 silvermedaljer och 11-bronsmedaljer. Landet presenterade en av sina bästa föreställningar genom åren som överträffade både Ryssland och USA som var vinnare i 2014 Vinter-OS. Norge dominerade de olympiska spelen i sport som längdskidåkning och hoppning.

Tyskland var det näst bästa laget under Vinter OS 2018. Landet vann 14 guldmedaljer, 10 silvermedaljer och 7 bronsmetaller. Det var en hård konkurrens mellan Tyskland och Norge. Tyskland producerade enastående resultat i isspårshändelser som skidhoppning (4-medaljer), isspårshändelser (11-medaljer) och skidskytte (7-medaljer). Dessutom var en av de mest spännande prestationerna för Tyskland på andra plats i den hotstridiga manens ishockey sport. Förlorade smalt till Ryssland under finalen vann Tyskland en silvermedalj.

Kanada, som tredje plats, vann 11-guldmedaljer, 8-silvermedaljer och 10-bronsmedaljer. Med en delegation av 225-idrottare och 87-tränare var Kanada bland de tre första staterna som representerades vid 2018-OS i stor mängd. Det var faktiskt första gången som Kanada hade så många deltagare. Teamet verkar dock ha varit mycket väl förberedd för tävlingen.

Överraskningar under 2018 Vinter OS

En av de största överraskningarna vid OS var det amerikanska kvinnornas ishockeyslag som slog det kanadensiska laget. Kanada hade hållit kvinnornas ishockey vinnande titel för 20 år. Dessutom var det fantastiska enskilda prestationer som snowboardåkare som Red Gerard, Jamie Anderson och Chloe Kim. Individer som Nathan Chen och Mirai Nagasu från USA: s lag har emellertid under förväntningar. En annan oöverträffad överraskning var det faktum att USA missade bland de tre första bästa artisterna. Laget uppnådde inte sitt mål för 37-medaljer och ett minimum av 25-medaljer. I stället rankades det fjärde med 23-medaljer vann.

Pyeongchang 2018 Champions genom atletisk representation

RangLandTotala medaljer vannAntal deltagande idrottareDel av medaljer per atletisk representation